Activiteiten en omgeving Winterswijk

De vakantiewoningen liggen in een bosrijke omgeving, middenin de natuur. U kunt de vogels horen fluiten en de koeien zien grazen. Het naastgelegen Natura 2000 gebied ’t Korenburgerveen is een ideale plek voor een fietstocht of een heerlijke wandeling. Met 10 minuten bent u in het mooie centrum van Winterswijk, waar voldoende te zien is en te doen. Bezoek de markt, ga winkelen in het uitgebreide centrum of bezoek één van de musea die het dorp rijk is.

Geheel vernieuwde Trimbaan en speeltuin

± 200 meter afstand van uw woning, midden in het bos kunt u genieten van de geheel vernieuwde trimbaan en speelbos.

De ‘Preuverie’

De ‘Preuverie’ is een culinair festijn die plaatsvind in de avonduren rondom de “Jacobskerk” op de markt van Winterswijk. Het festijn is ieder jaar aan het einde van juli.

Zwarte Cross festival

Drie dagen lang spektakel, muziek, cross, stunts, kermis theater voor het gehele gezin. Zie voor meer informatie de website, www.zwartecross.nl

Overdekte zwembaden

In de nabije omgeving zijn twee overdekte zwembaden: Jaspers heeft een grote waterglijbaan, zonnebank en sauna. Op ongeveer 4km afstand is het zwembad de Twee Bruggen. Ook hier vindt u zonnebanken en een sauna. De Twee Bruggen is dagelijks geopend van 07.00 uur tot 22.00 uur.

Recreatieplas ’t Hilgelo

Bij recreatieplas ’t Hilgelo kunt u zonnen op het zandstrand of ligweide, zwemmen in het meer, waterfietsen en surfen.

Fiets- en wandelroutes

Winterswijk en omgeving zijn prachtige fiets- wandel- en nordic walks routes uitgezet. Routes zijn verkrijgbaar bij de VVV in Winterswijk of worden aangegeven d.m.v. bewegwijzering. Nu ook knoopfietsroutes in Winterswijk en omgeving. Ongetwijfeld komt u onderweg de melktank tegen waar u zelf uw verse melk kunt tappen.

Diverse ijssalons

Eigengemaakt ijs verkrijgbaar bij boerenijssalon “Clara Bella” en het Italiaanse ijscafé “Talamini” in het centrum van Winterswijk.

Kinderspeelparadijs Binnenpret in Lievelde

Zowel een binnen als buiten kinderspeelparadijs.

Excursie Korenburger Veen

(op een zondag) van mei t/m augustus door het natuurgebied van het Korenburger Veen. Zie voor meer informatie www.gelderland.nl/korenburgerveen

Roeiboten bij de Gulle Smid

Bij de Gulle Smid kunt u een kopje koffie drinken, op het terras zitten of eten in het restaurant. Ook kunt u hier roeiboten huren, waar u kunt varen op de Slingebeek. (zie foto.)

Eindejaars- slipjacht

Jaarlijks wordt er aan het eind van het jaar een slipjacht gehouden.

Kinderboerderij

Freriks met hertenpark, museum en heemtuin.

Streekmarkt Winterswijk

Twee keer per week wordt er een streekmarkt gehouden in het centrum van Winterswijk; zaterdag de gehele dag en woensdagmorgen.

Schouwburg, bioscoop en automatenhal

Dagje uit naar de schouwburg, bioscoop of automatenhal. Ook in het centrum te vinden.

Bowlingbanen, kartbanen en fitnesscentrum

Gezellig een dagje bowlen of daag je mede-vakantiegangers uit voor een kartrace. Ook kan je lekker zweten in de sportschool.

Foto’s van de omgeving

Reserveer een (Bos)vakantiewoning

Wilt u inlichting over de beschikbaarheid/reserveren? Bel of mail naar 0543-515656 of info@bosvakantie.nl (Ingrid en Gerard Overbekking).